When I was tasting Prague with my friends, I tried sweet spread called "Datela". It was delicious and that's why I wanted to do it by myself. I did. And how it happend? I just wrote down ingredients which could be suitable, then I used my intuition for how much this and how much that and the result is .................. (try it and then fill the gap)!
My missing word is A-W-E-S-O-M-E :)
Preparation time: 5 minutes + soaking during the night
Difficulty: * - easy peasy lemon sqeezy
Servings: 1 jar
Equipment: blender or hand blender
Ingredients:
- 120g fresh or dried raw dates
- 75g raw almond butter or almond flour
- 20g raw cocoa powder
- 1 tsp organic vanilla extract
- pinch of salt (La fleur de sel Guérande)
- 2 tbsp almond milk
Instructions:
1. When you use dried dates, let them soak in the water overnight (at least 4 hours).
2. Drain the dates and put them with all ingredients into the blender and blend until smooth. That is all! :)
3. Enjoy with glutenfree toasted bread or pancakes!
3. Enjoy with glutenfree toasted bread or pancakes!
K.
Když jsem s mými kamarády ochutnávala Prahu, zkusila jsem mimo jiné i sladkou pomazánku jménem "Datela". Protože byla výtečná, chtěla jsem si ji zkusit připravit sama doma. A tak jsem taky udělala. A jak to probíhalo? Prostě jsem si vzala bloček a sepsala si do něj ingredience, které se mi do mé rawtelly hodily. Pak už jsem při samotné přípravě jen použila svou intuici, kolik čeho mám přidat a výsledek je ................ (zkuste a doplňte si přídavné jméno sami)!
To mé je B-Á-J-E-Č-N-Ý :)
Doba přípravy: 5 minut + namáčení přes noc
Obtížnost: * - jednoduché jak facka
Porce: 1 sklenice
Pomůcky: blender nebo tyčový mixér
Ingredience:
- 120g čerstvých nebo sušených raw datlí
- 75g raw mandlového másla nebo mletých mandlí
- 20g raw kakaa
- 1 lžička bio vanilkového extraktu
- špetka soli (La fleur de sel Guérande)
- 2 lžíce raw mandlového mléka
Postup:
1. Pokud chcete použít sušené datle, nechte je přes noc (nebo nejméně na 4 hodiny) namočené ve vodě.
2. Datle sceďte, dejte se všemi ostatními ingrediencemi do blenderu a mixujte dohladka. Toť vše :)
3. Smlsněte si na ní s bezlepkovými toasty nebo lívanci!
3. Smlsněte si na ní s bezlepkovými toasty nebo lívanci!
K.
No comments:
Post a Comment