
Super easy way how to get really fresh and homemade almond mylk. Why I use Y ? Because it is no real animal milk. I know there is more than thousand same online recipes, but I simply want to have my own on the blog.
Difficulty: * - super easy!
Servings: 1litre
Equipment: blender or hand blender, cotton tissue, drainer
Ingredients:
- 250g almonds
- 1 litre water
- 1 tsp organic almond or vanilla extract (not necessary)
- natural sweetener (optional)
Instructions:
1. Let the almonds soak in the 1/2 litre of tap water overnight. It is not necessary to peel them.
2. Next day, drain soaked almonds and put them into the blender together with 1 litre new tap water and add some extract or sweetener if you want. Blend for a while until smooth.
3. Put your drainer on proper size bowl, lay cotton tissue into the drainer and pour your almond mixture in gradually. Squeeze the tissue couple times and safe almond leftovers from tissue (you can use it for cake crust later, it can be refrigerated for a week).
4. Here is your homemade almond mylk! Store it in the fridge and use it better in 8 days.
5. Super easy, right? Enjoy!
3. Put your drainer on proper size bowl, lay cotton tissue into the drainer and pour your almond mixture in gradually. Squeeze the tissue couple times and safe almond leftovers from tissue (you can use it for cake crust later, it can be refrigerated for a week).
4. Here is your homemade almond mylk! Store it in the fridge and use it better in 8 days.
5. Super easy, right? Enjoy!
K.
Nejvíc jednoduchá cesta ke svému vlastnímu domacímu mandlovému mléku. Vím, že na internetu najdete 1000+1 podobný recept, ale já jsem prostě chtěla mít na blogu svůj vlastní.
Doba přípravy: 10 minut + namáčení přes noc
Obtížnost: * - super jednoduché!
Porce: 1 litr
Pomůcky: blender nebo tyčový mixér, plátýnko, cedník
Ingredience:
- 250g mandlí
- 1 litr vody
- 1 lžička organického vanilkového nebo mandlového aroma (není nutné)
- přírodní sladidlo (volitelné, záleží k čemu mléko používáte)
Postup:
1. Nechte madle přes noc nasáknout asi v půl litru vody. Není nutné je předem loupat.
2. Druhý den madle sceďte a dejte je spolu s litrem nové vody do mixéru (v tuto chvíli můžete přidat i aroma nebo sladidlo) a mixujte dohladka.
3. Položte cedník na místu odpovídající velikosti, vyložte ho plátýnkem a pomalu vlijte část mandlové směsi. Skrz plátýnko se pokuste vyždímat všechnu tekutinu (madlové zbytky si schovejte, můžete je později použít při pečení koláčového korpusu - v lednici vydrží asi týden) a pak postup opakujte se zbylou směsí.
4. A hle, máte své domácí mandlové mléko. V lednici vám v uzavřené nádobě vydrží asi 7 dní.
5. Super jednoduché ne? Smlsněte si!
3. Položte cedník na místu odpovídající velikosti, vyložte ho plátýnkem a pomalu vlijte část mandlové směsi. Skrz plátýnko se pokuste vyždímat všechnu tekutinu (madlové zbytky si schovejte, můžete je později použít při pečení koláčového korpusu - v lednici vydrží asi týden) a pak postup opakujte se zbylou směsí.
4. A hle, máte své domácí mandlové mléko. V lednici vám v uzavřené nádobě vydrží asi 7 dní.
5. Super jednoduché ne? Smlsněte si!
K.
No comments:
Post a Comment